Bitcoin Cash kan je zien als een afsplitsing van de originele Bitcoin. Wanneer twee groepen gebruikers het oneens zijn over de toekomst van de Bitcoin, dan kan er een zogenaamde vork ontstaan en splitst de virtuele munt zich op.

Dit is ook gebeurd met de Bitcoin Cash. Eigenaren van de originele Bitcoin zullen dan ook een gelijke hoeveelheid Bitcoin Cash op hun account ontvangen.

Waarom is Bitcoin Cash ontstaat?

Zoals al eerder is beschreven is de Bitcoin Cash ontstaan doordat er een conflict was tussen twee groepen. Wanneer dit het geval is ontstaat er een zogenaamde fork waarbij de munt wordt opgesplitst in twee varianten. Het conflict rondom de Bitcoin ging over de grootte van het transactienetwerk.

De Bitcoin is relatief langzaam waarbij het uitvoeren van een transactie binnen zogenaamde blocks gemiddeld tot tien minuten duurt. Dit is natuurlijk inefficiënt wanneer je bedenkt dat de Bitcoin steeds gangbaarder wordt voor het uitvoeren van betalingen. Bitcoin Cash probeert dit probleem op de lossen door meer virtuele ruimte te reserveren voor transacties. Hierdoor kunnen transacties met Bitcoin Cash sneller worden uitgevoerd.

Lees meer op https://bitvavo.com/nl/blog/wat-is-bitcoin-cash