Voor- en nadelen van een parketvloer

Wanneer je een nieuwe vloer in je woning wilt hebben dan heb je de keuze uit enorm veel vloersoorten. Steeds vaker zien we dat mensen kiezen voor een parketvloer. Dit is niet zo gek, want het is een vloer met een aantal leuke voordelen. In dit artikel neem ik je mee in de voor- en nadelen van een parketvloer.

De voordelen van een parketvloer

Wil je een nieuwe parketvloer kopen? Dan is het handig om de voordelen even goed door te nemen. Om te beginnen is de vloersoort erg ecologisch. Door de dikke laag van de vloer slijt de vloer erg traag. Als je de vloer goed onderhoud kan de vloer dan ook voor jaren mee gaan. Oudere parketvloeren kan je dan ook mooi houden door ze te schuren. Hiernaast is het een vloersoort die warmte, klasse en sfeer uitstraalt en hierdoor ook een echte meerwaarde is aan je woning. Naast dit is een parketvloer ook een van de best isolerende vloeren. Ten slotte zijn er allerlei soorten parketvloeren waardoor je altijd wel wat kan vinden dat bij je past. Er is keuze voor iedereen.

Nadelen van een parketvloer

Helaas heeft ook een parketvloer een paar nadelen. Om te beginnen is een parketvloer relatief erg duur als je ze vergelijkt met laminaat of tegels. Echter gaat de vloer wel langer mee. Hiernaast is niet elke parketvloer te combineren met vloerverwarming. Ook is het enorm belangrijk dat je de vloer goed onderhoud om hem mooi te houden. Met slecht onderhoud zal ze vloer snel achteruit gaan, waardoor je niet meer kan genieten van de voordelen.

Benieuwd naar de mogelijkheden die er zijn? Neem dan zeker een kijkje op https://www.martijndewitvloeren.nl/ om alle mogelijkheden te zien.