Soorten verlichting die vaak in de tuin gebruikt worden

hamulight

Tegenwoordig zijn er verschillende verlichting soorten die vaak in de tuin worden gebruikt. Deze soorten verlichting buiten zijn vaak om de tuin er mooi uit te laten zien en om de veiligheid te vergroten. Een van de populairdere soorten is sfeerverlichting. Deze verlichting heeft als doel om een warme en uitnodigende sfeer in de tuin te creëren. Denk hierbij aan verlichting die gedempt is en een warme kleur heeft. Ook accentverlichting is een populaire keuze voor in de tuin. Accentverlichting verlicht eigenlijk zoals het woord al zegt bepaalde accenten in de tuin. Denk bijvoorbeeld aan een looppad of bijzondere plant of beeld in de tuin die je graag wilt verlichten.

Padverlichting om paden en opritten te verlichten

Een van de vele soorten buiten verlichting voor in de tuin is padverlichting. Dit is natuurlijk alleen mogelijk als de tuin of buitenruimte een pad heeft. Het fijne aan padverlichting is dat je ook in het donker over het pad heen kunt lopen zonder te struikelen of niet goed te zien waar je loopt. Je kunt ervoor kiezen om padverlichting echt aan de zijkant van een pad te installeren, maar je kunt ook gaan voor verlichting in de grond waardoor het pad zelf letterlijk verlicht wordt. Ook binnen padverlichting kun je zelf nog kiezen of je led verlichting wilt of dat je toch voor een andere soort verlichting wilt gaan.

Verlichting voor het weghouden van inbrekers

Naast het feit dat verlichting vaak wordt gebruikt om een ruimte op te lichten of sfeer te geven, wordt verlichting vaak ook gebruikt om inbrekers weg te houden. Dit wordt vaak binnenshuis gedaan, maar ook voor in de tuin zijn er verschillende opties. Zo kun je in een tuin ook verlichting installeren die door middel van bewegingssensoren werkt. Je kunt deze verlichting installeren bij je ramen of deuren, maar ook in de donkere hoeken van je tuin. Inbrekers zullen afgeschrikt worden als zij een tuin binnenlopen en er ineens een licht aangaat. Mocht dit niet werken, dan kun je ook nog gaan voor verlichting die volgens een timer aangaat.