kunstgras leggen

Wil je kunstgras leggen in je tuin dan moet je goed weten waar je aan begint, en wat je natuurlijk allemaal moet doen om een prachtig resultaat te krijgen. Het is niet de bedoeling dat na een aantal maanden je gazon al gaat verzakken, of nog erger dat het kunstgras niet strak meer ligt. Laat je het leggen door grasengroenkunstgras.be dan ben je er zeker van dat je een perfecte grasmat hebt, waar je jaren plezier van hebt. Voordeel hiervan is ook dat je garantie hebt op de uitgevoerde werkzaamheden.

kunstgras leggen

Veel werkzaamheden

Om het traject van kunstgras leggen goed te laten verlopen is het verstandig om te weten wat je precies moet doen. Van de huidige grond in je tuin moet er een nieuwe laag worden gelegd van 5 cm, deze wordt verdicht en perfect uitgevlakt. De stabilisatie mix wordt hierin ook verwerkt en de grond wordt op de goede hoogte gebracht. De grond wordt waterpas gemaakt en het drukverdeeldoek wordt gelegd. Hierna wordt het kunstgras gelegd en op maat gesneden, als laatste wordt het verlijmd. Bezanden en opborstelen van het gras en je kunt ervan genieten.

Snel een nieuw gazon

In de meeste gevallen is kunstgras leggen een dag werk, tenzij je natuurlijk een enorme tuin hebt. Niet vergeten dat de kantopsluitingen ook worden gelegd, deze kun je kiezen in drie verschillende soorten, vaak zijn er al een aantal kanten aanwezig zoals het terras of de schutting en hoeft er maar aan een kant een opsluiting te worden gebruikt. De opsluitingen voor aan de kanten heb je in drie soorten materialen.